Alla inlägg under januari 2010

Av Sarah Elise - 21 januari 2010 18:46

Vi satte fart mot Larnaca tidigt på morronen - Birgit, Karin, Ulla och jag. Tog oss in till hjärtat av stan och hittade bra parkering direkt.


Vi hade alla våra små önskemål och små ärenden att uträtta:


Ulla ville till Body Shop

Karin och jag ville kolla in hantverkscentrum

Karin och jag ville ha en aktuell hotellguide från Cyprus Tourist Organisation

Birgit ville absolut ha en väst

Pernilla hade önskemål om 3 meter sadelgjord


Så vi satte fart gata upp och gata ner, butik in och butik ut och efter inte allt för mycket ansträngning hade vi fått på allt som stod på önskelistan och dessutom en hel del till. Pussel till Adam och ögonskugga till mig samt cigarr till Totis och Gösta är exempel på sånt som inte stod på listan men som kom hem med oss ändå.


Lunch fick vi på en lokal sylta i gammal stil där vi tyckte oss märka att det var mestadels lokal befolkning som gästade syltan också. Gott var det och väldigt prisvärt.


Efter ytterligare lite rännande i butiker kom det en plötslig regnskur så vi fick ta skydd på ett cafe utefter strandpromenaden och tänka sig; de hade chokladtårta där och citronflan också!


Vi var hemma med halmen strax före skymning och vi var alla nöjda med vår dag. Nästa tantrunda går till Nicosia.


    






Av Sarah Elise - 20 januari 2010 12:57

Imorse promenerade vi - Pernilla, Hannes, Adam och jag - utefter den relativt nybyggda strandpromenaden i Protaras. Den är verkligt fin och går verkligen slickad utefter strandkanten. Där finns bänkar att vila på och staket och murar utefter sidorna så vi behövde inte oroa oss för att Adam skulle gå sin egen väg heller. Brett och fint och snyggt och gott om papperskorgar så det var rent också. Där gick vi och hade en skön morronvandring.

Stranden var helt öde så när som på en fiskare:

  

Av Sarah Elise - 20 januari 2010 12:48

Igår var det lyx igen - Gösta hade vänligheten att både fylla 70 och bjuda på cava o jordgubbar på förmiddagen. Väderman som han är hade han även fixat sol från klarblå himmel.

  

Kvarterets svenskar var inbjudna och på bilden syns Gunnar, Birgit, Kenny och Jubilaren med hustru.


På kvällen satt vi hos Gösta o Karin och hade planeringsmöte - vi har ju tänkt att åka en vända till Troodos och västsidan av ön så vi planerade en rutt med lämpligt antal sevärdheter under vägen. Övernattningsmöjligheterna kollades också in. Det är ju inte alla hotell som är öppna såhär års så vi får se oss för.


Vi bjöds på giros, gott som alltid. Till eftis fick vi sachertårta, åååhh! Och fin cognac! De ni!

Av Sarah Elise - 17 januari 2010 22:11

Till middagen drack jag ett glas rött vin - lika gott som förbjudet.

Efter middagen drack jag två glas rätt vin och knaprade i mig en rejäl näve jordnötter och säkert 8 dadlar. Ljuvligt! Ågren!


Men imorron är det nya tag och rökningen - jag den går som på räls. Inte ett litet sug ens efter en cigg. Det är en baggis att sluta röka - säg inget annat till mig, jag har gjort det två gånger .... vad nu det betyder i sammanhanget ??!

Av Sarah Elise - 16 januari 2010 11:21

Dr Dahlqvists kostprogram:

Tror inte jag gått ner ett enda gram under dehär 5,5 dagarna jag har kämpat. En sak är dock helt säker: kolhydrater måste vara det godaste som finns! Jag vill ha en riktig skinkmacka, jag vill ha pasta, jag vill äta massor av frukt!! Och jag vill gå ner i vikt! Dessa önskningar går uppenbarligen inte hand i hand. Trist!


Rökningen:

8 dagar har gått sedan jag fimpade. Har inte några som helst problem med det. Längtar inte efter en cigg, har inte ens tänkt på att jag slutat röka förrän inatt!

Vaknade av att jag drömt att jag var sur på mig själv för att jag tänt en cigarett för att jag glömt att jag slutat. Jag var sur för att jag skulle behöva börja räkna om från dag 1 igen!


Uppenbarligen saknar jag rökandet men märker det inte för att jag är så himla matfixerad i vaket tillstånd.


Totis hälsar att han mår bra:

  





Av Sarah Elise - 16 januari 2010 11:15

Såhär ser den ut nu:

  

Blommorna som förut satt som inklämda emot själva blomsterkolven har nu börjat spärra ut sig:

  

Fortsättning följer ...


Av Sarah Elise - 16 januari 2010 11:10

Min tredje rundstickade skapelse. Kolla rullkrage!

  

Och det är fortfarande lika kul!


Av Sarah Elise - 14 januari 2010 23:06

Det händer inte mycket här, det gör det bara inte. Det är väl på både gott och ont, mest på gott. Ser ni ordet? Gott! Jag är så sugen på nåt gott!! Efter fyra dygn på Dahlqvist-diet trodde jag åtminstone att detdär välkända kvällssuget skulle ha vett att försvinna. Inte då!


Fick sjötunga med smörsås, squashgratäng och lite blomkålspuré till middag och jag var rejält mätt efter maten. Men så satte det in - suget! Inte nödvändigtvis efter något sött, bara nåt som är gott. Plockade i mig ca 7-9 små jordgubbar i smyg och sen ångrade jag det dessutom!


Nåt gott hade kunnat vara en cigg - men som ni vet har jag ju slutat med sånt oxo. Dålig timing kanske! Inte så att jag längtar efter en cigg just - längtar ju efter vad som helst som är gott ju!


Och tänk om jag inte tappar nåt hull på dethär viset - tänk om jag lägger på mig ytterligare! Har svårt att tro att det skulle bli minuskilon med allt smör och grädde jag klämt i mig denhär veckan.


Imorron blir det feta engelska korvar - och coleslaw till dem.


Inte nog med att jag är ätfixerad - idag blev det vinter också! Det har regnat i stort sett hela dagen vilket ju resulterar i att jag bara går omkring här hemma och rycker i kylskåpsdörren alltför ofta.


Nån som har nåt bra tips på nåt gott som passar in i Dahlqvists program?


Ovido - Quiz & Flashcards