Alla inlägg den 2 januari 2010

Av Sarah Elise - 2 januari 2010 18:42

Idag hade vi bestämt att åka på en kort utflykt, de planeras till korta vändor då vi har Malte med oss. Han har sina särskilda önskemål om vilo- och mattider men är väldigt liberal ändå.


Vi åkte först till Famagustas Kulturcentrum - det var stängt idag för det är ännu helg här - men trappen upp till takterrassen är ju alltid öppen. Från taket har man en magnifik utsikt över det av Turkiet ockuperade Famagusta.


Sen åkte vi någon mil utefter ockupationslinjen där turkiska vaktposteringar var utplacerade på ena sidan om vägen och på den andra finns FN och /eller cypriotiska posteringar. Där finns hela byar som hals över huvud övergivits och efter turkisk plundring står de nu där helt "hålögda" utan fönster och dörrar. Allt har fraktats över till Turkiet - under överinseende av FN. Inga fabler här - FN filmade det hela utan att ingripa.


På tillbakavägen stannade vi till vid en gammal gammal kyrka - vet inte exakt från vilket århundrade den är men den för i alla fall mina tankar till Rickard Lejonhjärta.


  

Den observante kan även se J på bild här.


Sen åkte vi direkt hem och tog en kopp kaffe med kanelbullar.



Ovido - Quiz & Flashcards