Alla inlägg den 28 januari 2012

Av Sarah Elise - 28 januari 2012 14:48

Självklart kan tyckas - annars är det ju ingen sjö.

Här det annorlunda. Sjön finns på kartan men bara där - förutom denna vinter, nu finns den även i verkligheten.

 

Det ser vanligen ut som åkermark och så har det varit så länge jag vet.  Lokalbefolkningen vet dock att åkermarken är gammal sjöbotten.

En mindre nogräknad byggmästare har dikat ut hjälpligt och styckat av tomter och sålt till cyprioter som bor utomlands och inte vet att det är sjöbotten. En del tomter har han bebyggt med ferfamiljshus och sålt lägenheterna. Vilket klipp de har gjort - strandtomt!

Nu har även EU lagt sig i - några miljövänner har hittat några snokar och funnit dem vara utrotningshotade för att de behöver den miljö det var före utdikningen och husbyggnationerna. EU kräver nu att dikningen förstörs så snoken får det som han vill och behöver ha. Snoken heter för övrigt Natrix Natrix Cypriaca.

Vet inte vem som har det värst just nu - snoken eller de människor som bor där. Det är för övrigt väldigt många lägenheter och hus till salu där så är nån av er intresserad av köp, kontakta mig så ska jag förmedla kontakt mot rimlig kontant ersättning. Alla helt nyproducerade lägenheter kan tyvärr inte förmedlas då byggmästaren lär befinna sig bakom lås och bom, men second hand går att ordna. Tror denhär tomten kan köpas till ett mycket facilt pris:

 

Och lille Natrix Natrix då - ska han inte få vara med på bild? Självklart! Såhär ser han ut:

  
Dethär är inte min bild - har hittat den på nätet som ni ser.







Ovido - Quiz & Flashcards