Alla inlägg den 9 april 2010

Av Sarah Elise - 9 april 2010 09:03

Grannens aka "kärringjäveln" rensbrunn


Den rensbrunnen ligger av nån anledning på vår uteplats. Ja, jag vet, det är ju konstigt kan man tycka, men så är det byggt här och inte mycket att göra åt. Det positiva i sammanhanget är att det handlar om köksavloppet, tack o lov.


Igår ägnade vi stor del av dagen åt att rensa upp bland ogräsen i parken närmast oss, så det var ganska sent innan vi drog oss inåt för att äta middag. Det började ju skymma så smått så vi hade inget val egentligen. Nära 8 på kvällen kom vi in på vår uteplats igen då jag såt att det var blött över sådär 1/3 av uteplatsen. Frågade pappa om han spolat med slangen eller? Nä då, den var kärringens rensbrunn som kloggat igen, blivit full och nu rann över.


Vi slängde i oss maten och sen på med pannlampa, liten ficklampa i munnen och jag intill med stora strålkastarlampan - det hade ju hunnit bli mörkt. Pappa öste ur "det tunna" med hink och kämpade i mer än en timme igår med att få vattenflödet från rensbrunnen ner till stora avloppsbrunnen att rinna fritt. Kärringens matrester har petrifierats så det var ett jobb minsann. Fick ge upp för att sätta igång igen imorse. I skrivande stund har pappa kämpat ca 3 timmar med att få bort förstenade matrester. Det mesta såg ut som pölsa men konstateras kan att kärringen köper hem väldigt mycket gröna ärter och det verkar som större delen hamnar i avloppet. Fy fan för gröna ärter. Och ris!


Väljer med flit att inte illustrera detta med bild för den skulle ändå inte göra hela situationen rättvisa. Lukten kan varken beskrivas eller fångas på bild, och den är stark och tjock såhär i värmen.


Tjingeling på er!


Ovido - Quiz & Flashcards