Alla inlägg den 28 februari 2011

Av Sarah Elise - 28 februari 2011 15:54

Ja det är verkligen grejen! Då lokalkännedomen här i krokarna är ganska god har jag gett mig på den omöjliga missionen - har jag insett nu - att försöka även utan gps-utrustning! Jag vet att jag varit så nära så nära att hitta cachen, men bara nära gills ju inte.


Även med Pernilla och hennes utrustning till hjälp lyckades vi ju inte hitta cachen vid akvedukten i Ayia Napa. Birgit och jag har gjort ett försök efter det, utan framgång. När jag nu läser loggarna är det visst ingen som lyckats sedan i november så jag börjar tro att cachen behöver underhåll av cachägaren. Akvedukten är ju lagad också, kanske hålet den möjligen låg i är igentäppt av cement...


Men man får ju se mycket man inte sett tidigare och som man inte heller visste fanns. Iförrgår t ex kollade vi på nätet - Birgit och jag - mycket noggrant var cachen på Makronisos skulle finnas och så drog vi iväg. Vi fick slokörade ge upp men försökte vara glada ändå när vi såg att det finns de som är galnare än vi; det fanns folk som glatt kastade sig ut i vågorna och hade jättekul. Det var både turister och inhemska som bar sig åt.


Idag åkte pappa och jag ut till Makronisos igen, det är en speciell plats och jag ville visa honom:

    

Ett gravfält med sådär 2000 år på nacken. Öppningarna stängdes medelst stort stenblock så jag hoppas ingen skendöd begravdes där ...

Pappa var ner och kollade, för han är ju modig och hade även med sig ficklampa. Det är som en upphöjning på vardera sidan om öppningen och en rakt fram. Kan man gissa att det då var plats för 3 pers?!


Sen tog vi en lov längre ut på halvön för att kolla lite lätt efter cachen också när vi ju ändå var på plats. Cachen heter MoonWalk och det är lätt att förstå varför.

  

Ett riktigt månlandskap var det!

Havsvågor och vindar har urholkat klipporna till den grad att det är mer eller mindre omöjligt att gå på vissa ställen:

  

Långt bort i fjärran till höger syns Cape Greko-klippan och innan den är det ju Ayia Napa som ligger som ett vitt pärlband utefter stränderna.

Blev så glad när jag fick syn på hålet - tänkte att det är ju en jättebra cachgömma. Inte då, där va ju pappa på andra sidan - men har ju en skatt i sig han!

  

Sen blev det sen lunch på McDonalds: Greek Chicken Menu och Fanta. Gott!



Ovido - Quiz & Flashcards