Alla inlägg den 13 januari 2011

Av Sarah Elise - 13 januari 2011 19:14

Nu är äntligen bloggstrejken slut vilket markeras med en naturbild:


  

Det är upp till varje betraktare att göra eventuella paralleller och/eller tolkningar till varför just en grönrandig groda får plats som första bild för året.


Nja, dan innan, nyårsdagen, hade jag faktiskt tagit en annan bild. Vi bjöds på nyårslunch hos Kokos o Eleni m fl. Som vanligt hade det dukats upp under solskyddet, vilket var helt nödvändigt denna nyårsdag. Solen vräkte ner och det var nästan som sommar.

  


Idag har vi varit till kusin Maro som en dag för några år sedan tröttnade på att bo i storstan och köpte sig ett berg för att få lugn och ro. Byggde en väg och därefter ett hus. Nu har hon till och med fått elektricitet indraget så det dieseldrivna aggregatet har pensionerats nu.

Hon bor där alldeles ensam på bergssluttningen men har även kvar lägenheten i stan ifall hon skulle få lappsjuka.

Grillen åkte så klart fram när vi kom och  det grillades halloumi o pitabröd, korvar, pastourma, souvlaki, sheftalies, kyckling med mera. Till detta serverades öl, vin och wisky. Gott och trevligt. Inga brutna servetter där inte, den stora hushållsrullen ställdes mitt på bordet, mycket bra! Till sällskap hade vi 3 katter, en tupp och ett dussin höns som gick fritt och pickade på gården.

Med oss hem fick vi "hem-ägg"!

  När det är svart är det väl klart va?!    

Det var en riktigt trevlig dag och solen sken ända tills den försvann bakom bergstoppen vid 3-tiden och då kändes det kyligt direkt. Det är ju mycket kallare i bergen än nere vi kusten där vi vanligtvis håller till.



Ovido - Quiz & Flashcards