Alla inlägg den 21 september 2010

Av Sarah Elise - 21 september 2010 13:36

Här i skogarna finns ännu en del ihärdiga bärplockare från när och fjärran. De kämpar på för att tjäna lite pengar på skogens röda guld.


Härom dagen fick jag veta att ett tältläger ännu fanns kvar och bebott i en skog här intill. Nyfiket åkte vi dit - ja vi hade vägarna förbi - för att titta.


Jo då, jag hade kameran med mig men kunde inte förmå mig att ta en bild, trots att inten var "hemma". Där stod ett tält modell militärtält, utbyggt och tillbyggt med pressenningar och plastsäckar. Det var generellt väldigt skräpigt runt om i naturen och det är ju väldigt trist. Något ändå tristare var att där fanns en dockvagn, diverse andra leksaker och tvätten på tork visade tydligt att det bor även små barn i detta läger.


Enligt uppgift har dessa människor bott där sedan i midsomras - nu har vi frostvarning om nätterna!


Satt och funderade och funderade på vad jag skulle ta mig till. Det sägs att markägaren hävdar att polisen är medveten om situationen. Skrämmande! Hur kan myndigheterna här tillåta att små barn bor i en sådan miljö och temperatur?! Till slut hade jag funderat klart och  bestämde mig för att ringa polisen för att höra om de faktiskt visste om dethär. Plåtrösten som svarade hos polisen sa att om det gällde pågående brott skulle jag ringa 112. Kände att det inte riktigt var ett pågående brott det handlade om (möjligen från myndighetens sida) så jag valde att "trycka 1 för att göra en anmälan". Där fick jag lyssna på en annan plåtröst som talade om att jag hade plats 24 i kön och att väntetiden beräknades till mer än 20 minuter. Mitt kontantkort gjorde att jag fick ge upp!


Nu har det gått några dagar och jag undrar fortfarande: vad ska jag göra?


Ovido - Quiz & Flashcards