Alla inlägg den 14 mars 2010

Av Sarah Elise - 14 mars 2010 11:03

Rättelse: klostret är ett nunnekloster och inget annat.


Önskar ni alla var här och fick uppleva våren här. Jag har ju straffat er med diverse bilder tidigare och här kommer en till, bara för att ...

  

Häromdagen kom Kokos förbi under sin arbetstid, han hade rast och tyckte att en fika hos oss skulle passa bra så han kom med den stora bussen - till Adams glädje. Han fick ta plats i förarsätet men tyckte nog det var ett väl stort fordon, han såg lite förskräckt ut.

  

Helgen tillbringar vi i Limassol för idag söndag har det varit mnimosino för pappous som lämnade oss för 4 år sedan. Man gör en sådan minnessammankomst varje årsdag.

Igår var det då lämpligt med ett besök på graven så vi åkte dit med en blomma på eftermiddagen, pappa, Yiota, lilla Alexandra och jag. Jaja valde att stanna hemma. Blev lite tårtsugna på tillbakavägen så vi leta upp ett fint sockerbageri och valde en kalasgod tårta med choklad, grädde, nutella, maltesers och jisses va gott! Eftersom vi dröjde lite extra hittade jaja så klart nåt ytterligare att oroa sig för (det är hon som allra bäst på) så hon trodde vi blivit inlåsta på kyrkogården bakom de höga murarna. Hon ringde och var jätteorolig och undrade vart vi tagit vägen - och där satt vi i bilen med kalastårta i knät och var på väg hem. Då kunde hon pusta ut men hittade väl nåt annat att oroa sig för rätt snart. Hon klarar sig inte annars helt enkelt.

Tårtan såg ut såhär:

   

Mnimosinogudstjänsten hölls i ett kloster högt upp på sluttningarna ovanför Limassol, där blommade både mandelträd och fläder.

     

Munkarna i klostret odlar lite av varje (fri tolkning) och dessutom säljer de ägg så vi hälsade på hos hönsen också. För mycket folk i klosterkyrkan så flera av oss valde att inte försöka tränga oss in där utan njöt av utsikten istället.

   

Sen bar det av nerför sluttningarna igen och hem för fika och massa goda bakverk, både salta och söta, för så ska det vara.

Här är några släktbilder från fikastunden:

 Themos, Dimitris, Themos, pappa och en Dimitris till.  

Här är Yiota, Yiota, Elli, jaja, Kyriakos och Millie.

När gästerna fikat och åkt hem till sitt satte sig Alex, Efi och Nikolina för lite shopping på E-bay.

   

Themos har just tänt grillen! 

Han bjöd på souvla på fläskkött och souvla på kyckling. Därutöver satte vi i oss afelia, curry på nötkött, pastagratäng med svamp och ytterligare en kycklingrätt med ris. Frukt efteråt i vanlig ordning.

Sen blev det kaffe och kakor och vid 5-tiden på eftermiddagen styrde vi kosan tillbaka till Paralimni.


Ovido - Quiz & Flashcards