Direktlänk till inlägg 25 december 2009

God fortsättning på julhelgen!

Av Sarah Elise - 25 december 2009 21:18

Hoppas er julhelg flyter fram lika fint som vår.


Julaftonen firades med Alex, Malte och J. Vi försökte få ett så traditionellt julbord som möjligt och fick skinka, köttbullar, sill, jansson, apelsinris och mandeltårta.


Vi var alla, utom Malte, nöjda med måltiden. Han ville ha en mer stadig middag så han gav sig på mammas näsa.


 


Juldagsmorgonen bjöd inte på slädtur i gnistrande snö till julottan precis, det blev en promenad lite ovanför strandlinjen istället. Solen sken från en blå himmel, bara några tunna molnslöjor lite här och där.


   


Vi började promenaden vid badviken - som faktiskt hade två badare på besök. Det var inte fråga om några snabbdopp heller, närå, snorkling och långsim var det fråga om.  Tuffa killar!


Promenadstigen ovanför stranden går ringlande på klipporna utefter de små vikarna av sandstränder. Vi såg ett par-tre badande i varje vik och det såg väldigt skönt ut att bada men jag sparar den detaljen till ett senare tillfälle.


Vi tog flera fotopauser och blev därför snart upphunna av Gösta och Karin som också bestämt sig för att gå från badviken till Ayia Triada.


  


Ungefär på halva sträckan mötte vi Birgit o Kenny som satt och tog en liten paus.


  


Vi vandrade på i solskenet och efter ca 45 minuter var vi framme vid Ayia Triada där Alex inte kunde motstå att känna på vattnet. Hon sa att det var ganska varmt i vattnet så J kollade också och sa nåt om att om han hade haft badbyxorna med sig hade han badat. Ha! Det finns ju affärer som lever på att sälja badkläder - gynna dom och upp till bevis sen!


  


Vid Ayia Triada finns en skara på ca 25 hemlösa katter. Snälla människor (mest engelsmän) matar dem och de ser alla väldigt välmående ut. Julfrukost serverades just är vi var där.


  


Sen vände vi på klacken och gick samma väg tillbaka som vi kommit - vi hade ju bilen nere vid badviken! När vi kommit en bit på väg kom en bil körande (ja det är ju ingen riktig promenadväg och inte någon riktig bilväg heller), tvärstannade vid oss och en gubbe från något östeuropeiskt land klev ur och sa "förlåt mig men det är jul idag" på bruten cypriotiska och sen pussade han Totis och mig. Han vände sig mot Alex, Malte och J men då var Totis snabb och sa att "bebisen är sjuk" så då nöjde han sig med att pussa Malte på handen, Alex och J klarade sig helt. Sen hoppade han in i bilen igen och körde iväg - vodkastinkande!


Så när vi kom hem satt Totis med Malte och hade ett allvarligt samtal om detdär med alkohol och bilkörning.

  

Malte lyssnade mycket uppmärksamt som synes.


Imorron bär det av till Limassol och släkten där.






 
 
Dina

Dina

25 december 2009 22:44

Dom där katterna kommer att vara mer än dubbelt så många snart då jag ser att de flesta här honor... :-/

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lyx

Av Sarah Elise - 8 juni 2012 07:02

Hej på er, det var längesen nu. Det beror på att jag suttit och kurat så långt från mänskligheten som möjligt, jag började lukta väldigt illa nu på slutet. Så igår hände det: det nya duschrummet blev klart att börja användas. Vi har toa och dusch...

Av Sarah Elise - 15 maj 2012 08:55

Nu har vi startat projektet; bygga ett ordentligt duschrum.   Vi har rivit innerväggar och innertak och ringt rörmokaren som kom för att se vad vi ville ha gjort. Snabbt blev vi nedstämda när han sa att även golvet måste rivas så att han kan stå...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:34

Det var hektiskt! Allt skulle hinnas med. Hälsa på vänner, uträtta "ärenden" och shoppa lite samt även hinna träffa barn och barnbarn (inte nödvändigtvis skrivna i prioriteringsordning).   Det mesta ställdes på högkant då Alex gräsmatta levererad...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:18

Det är ju drygt 2 veckor sedan vi åkte hit till kalla nord, men på grund av bl a lite bekymmer med internetuppkopplngen har jag ju inte kunnat dela med mig av bilderna på blommorna som vi sa adjö till. De hade vänligheten att slå ut i full blom strax...

Av Sarah Elise - 11 maj 2012 23:04

Ja, inte vad de lovar i alla fall. Som ni ser kan jag ju åtminstone få en uppkoppling som duger till att skriva detta lilla inlägg. Bilder då?? Nä nä! Vet inte riktigt vad jag ska göra för att det hela ska bli bättre. Ringde Telias support idag. Då f...

Ovido - Quiz & Flashcards