Direktlänk till inlägg 16 december 2009

Kvällens TV-nyheter

Av Sarah Elise - 16 december 2009 19:33

Här har vi regnrekord!


Denna december är den regnigaste på 10 år - och det är ännu bara den 16 december idag! Hur ska det sluta - jag har ju inga gummistövlar här!


Inte nog med det: kollar just nu på nyhetssändningen här - den brukar mestadels ta upp bara världshändelser, och världen här stäcker sig oftanst inte utanför öns gränser. Idag minsann fick vi se bilder på snöovädret som dragit fram över Uppsala. Då kändes vårt regn- och åskväder ikväll som riktigt angenämt. Vi har ju trots allt 18 grader just nu.


Ytterligare en händelse som visar att den lilla ön i Medelhavet verkligen är med i EU och vill vara med i Europas stora händelser: vi fick veta att Köpenhamn släckte lyset kl 20.00 Jag hade ju - fånigt nog - förväntat mig att få se före-och-efter-bilder från den danska huvudstaden. Icke då! Däremot rapporterades glatt att även Cypern var med i manifestationen och därför släckt lyset i presidentpalatset. De ni - de e stort!


Resten av nyhetssändningen ägnades åt det höga priset på lamm nu inför julen - många ministrar och andra magnater intervjuades och sa sin åsikt, dvs att priserna är för höga på det inhemska köttet.


Ja så dementerades också ryktet som gått under dagen att förre presidentens ben-tjuvar hört av sig till familjen med krav på lösensumma.


Ja det var väl ungefär vad jag hade på hjärtat just nu.


Pernilla och Hannes åkte mot Stockholm i eftermiddags och blev planet försenat i start står det väl ännu kvar på Larnacas flygplats för där drog det fram ett enormt åskväder med full storm och träd rycktes upp och av.


Tjingeling!


Är jag orättvis om jag hävdar att de åtminstone media vill få de folket här på ön att tro att de bor i Europas centrum?



 
 
Dina

Dina

16 december 2009 21:32

Kom inte och snacka energisparande Danmark och suportande Cypern. Eratini stängs av flera gånger i veckan och alla är med!

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Alex

Alex

17 december 2009 13:58

Okej... inget varmvatten och rekordmycket regn. Det verkar som att vi tajmade vår resa perfekt. Ingen orminvasion eller orkan på gång vad du vet?

http://tantalexandra.se

 
Ingen bild

Sarah Elise

17 december 2009 15:52

Varmvattenberedaren lagad och de ormar som eventuellt var på väg hit har drunknat eller blåst bort.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lyx

Av Sarah Elise - 8 juni 2012 07:02

Hej på er, det var längesen nu. Det beror på att jag suttit och kurat så långt från mänskligheten som möjligt, jag började lukta väldigt illa nu på slutet. Så igår hände det: det nya duschrummet blev klart att börja användas. Vi har toa och dusch...

Av Sarah Elise - 15 maj 2012 08:55

Nu har vi startat projektet; bygga ett ordentligt duschrum.   Vi har rivit innerväggar och innertak och ringt rörmokaren som kom för att se vad vi ville ha gjort. Snabbt blev vi nedstämda när han sa att även golvet måste rivas så att han kan stå...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:34

Det var hektiskt! Allt skulle hinnas med. Hälsa på vänner, uträtta "ärenden" och shoppa lite samt även hinna träffa barn och barnbarn (inte nödvändigtvis skrivna i prioriteringsordning).   Det mesta ställdes på högkant då Alex gräsmatta levererad...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:18

Det är ju drygt 2 veckor sedan vi åkte hit till kalla nord, men på grund av bl a lite bekymmer med internetuppkopplngen har jag ju inte kunnat dela med mig av bilderna på blommorna som vi sa adjö till. De hade vänligheten att slå ut i full blom strax...

Av Sarah Elise - 11 maj 2012 23:04

Ja, inte vad de lovar i alla fall. Som ni ser kan jag ju åtminstone få en uppkoppling som duger till att skriva detta lilla inlägg. Bilder då?? Nä nä! Vet inte riktigt vad jag ska göra för att det hela ska bli bättre. Ringde Telias support idag. Då f...

Ovido - Quiz & Flashcards