Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

Uppstoppad känns det som

Av Sarah Elise - 29 mars 2011 08:13

Letar vi inte cacher så äter vi verkar det som. Det måste bli mer geocaching alltså.


De senaste dagarna har helt tillägnats ätandet. I söndags var Kostas o Andri här och vi åkte till Blue Spice för lunch. Vi beställde och efter långt om länge kom så maten serverad på tallrikar stora som uppläggningsfat för en storfamilj.


Där fanns jätteräkor från grillen och sen var resten friterat så att vi alla skulle hålla midjemåttet: kalamari, finfin torsk, morötter, succini. Kalasgott var det och vi blev proppmätta. Rullade därifrån och in i bilen för en stärkande bilfärd till Ayia Napa och den nyöppnade italienska glassbaren där. Klämde ner en jätteglasshistoria som kallades Cookie Crunch. Åh gu va gott!


Sen skiljdes vi åt och åkte hem till våra respektive tv-soffor efter att vi planerat att ses snart igen och åka upp till bergen och äta struts och krokodil på ett ställe som Kostas känner till. Det ska bli spännande och intressant men just nu är jag väldigt mätt.


Igår var vi till huvudstaden för en date med Dimitrakis - som absolut skulle bjuda på lunch. Det gjorde han på den mest fräsha restaurangen i stan. Där var fin belysning, vackra svarta marmorbord som var höga så det var barstolar runt.

Excellent service! Vi valde buffé för den så så himla frestande ut. Allt var så läckert tillagat, mest kyckling och fisk i alla former, och så ett salladsbord med alla de olika sallader du kan tänka dig.


Jag noterade att de som beställde a la carte fick sina varma rätter serverade på tallrikar med små klackar under - förmodligen för att inte marmorborden skulle kyla ner maten.


Bra förresten att man satt på höga stolar för då kunde man ju hänga ner benen rakt ner till golvet så maten sjönk ner en bit, annars hade nog dessertbordet fått stå orört. Vi gav oss på det också innan det var dags att lämna av Dimitrakis på jobbet och vi åkte till Ikea - det är ju bara ett måste på nåt vis. Köpte inget särskilt, bara lite småsaker som bra plastburkar att gömma cacher i t ex. Å så stirrade vi in oss på en 3sits Ektorp. Den lilla 2an vi har kan man ju inte ligga raklång i! Kanske vi köper en sån nästa vecka men vi var tvugna att åka hem och kolla med måttbandet först.


På väg hem svängde vi upp till bergen för att kika in hos Maro som är lika mysigt galen som vanligt. Nu ska hon skaffa två getter också! Hon ville gärna bjuda på middag men vi nästan skrek NEJ så hon bjöd på kaffe och pop-corn istället. Ovanlig kombination tyckte jag. Sen styrde vi kosan hemåt i mörkret och kom lagom tills min favoritserie börjar på tv.


Nja, innan vi åkte till storstan hann Birgit o jag med en promenad på några kilometer utefter stranden, från "vår" badvik till Ayia Triada tur och retur. Det är en bred stig som slingrar sig utefter strandkanten som ofta är kantad av mimosan som nu står i full blom.


     Birgit kunde som vanligt inte hålla sig när hon såg vallmon i full blom och buketten var i det närmaste vissen redan när vi kom hem.

       Slampan Svante är ju med barn förresten. Nedkomst väntas vilken dag som helst. Hennes make står i sju hörn nu och hon bara äter och sover och lämnar inte verandan. Härom dagen var hon alldeles blöt om bak-kroppen och vad som hänt vet inte jag men hon betedde sig väldigt konstigt. Hon backade in i ett hörn och låg där och tryckte, precis som om hon inte ville visa oss bakdelen på nåt vis. Kanske hon hade kissat på sig och skämdes för det. Vad vet jag? Eller hade vattnet gått? Gör den det på katter också? Hon tvättade inte bort det heller utan jag fick hjälpa henne och tog en blöt trasa och torkade och torkade, fick väl bort det mesta. Normalt skulle hon ju ha dragit sin kos när det handlade om vattentvätt men hon stod still och spann hela tiden. Undrar om hon kanske tyckte hon fick magmassage...


Idag har Birgit och jag varit och tittat på ett nyöppnat äldreboende i de-lux-format. Himlars va fint det var! Priset var mycket facilt, 1500 euro per månad för ett par. I priset är allt inkluderat till och med läkarbesök och mediciner, frukost, lunch, middag och mellanmål, utflykter, värme och a/c, spa, biljard med mera med mera. Ett 1500-euros-rum är cirka 40 m2 stort med soffgrupp, storbilds-tv och dubbelsäng med sänghimmel. Badrum på sådär 25 m2 en suit och med yacuzzi. Är det för bra för att vara sant så är det ju oftast det sägs det. Time will tell, vi ska följa utvecklingen på det stället. Kanske inte aktuellt för oss riktigt ännu - men det var kul att se vad som finns på marknaden.





 
 
Alex

Alex

30 mars 2011 08:59

Mamma, vi kör en massa fruktsallad i sommar ok?! Och lite godis ibland... och jordgubbs- och rabarberpaj i de där portionsskålarna... och din chokladmousse... och din kladdkaka... och kokosrutorna... och kanske min sega äppelkaka... och halvfrysta mazariner från glassbilen...

Äh, ni kanske ska stanna kvar där nere i alla fall.

http://tantalexandra.se

Sarah Elise

30 mars 2011 19:13

Vi kan inte vara kvar här längre - Lambrias ringde och bokade in oss på en matorgie på fredag och då börjar vi äta sådär vid 21tiden och håller på halva natten. Nädu jag måste härifrån medan jag får plats i en flygstol ..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lyx

Av Sarah Elise - 8 juni 2012 07:02

Hej på er, det var längesen nu. Det beror på att jag suttit och kurat så långt från mänskligheten som möjligt, jag började lukta väldigt illa nu på slutet. Så igår hände det: det nya duschrummet blev klart att börja användas. Vi har toa och dusch...

Av Sarah Elise - 15 maj 2012 08:55

Nu har vi startat projektet; bygga ett ordentligt duschrum.   Vi har rivit innerväggar och innertak och ringt rörmokaren som kom för att se vad vi ville ha gjort. Snabbt blev vi nedstämda när han sa att även golvet måste rivas så att han kan stå...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:34

Det var hektiskt! Allt skulle hinnas med. Hälsa på vänner, uträtta "ärenden" och shoppa lite samt även hinna träffa barn och barnbarn (inte nödvändigtvis skrivna i prioriteringsordning).   Det mesta ställdes på högkant då Alex gräsmatta levererad...

Av Sarah Elise - 13 maj 2012 10:18

Det är ju drygt 2 veckor sedan vi åkte hit till kalla nord, men på grund av bl a lite bekymmer med internetuppkopplngen har jag ju inte kunnat dela med mig av bilderna på blommorna som vi sa adjö till. De hade vänligheten att slå ut i full blom strax...

Av Sarah Elise - 11 maj 2012 23:04

Ja, inte vad de lovar i alla fall. Som ni ser kan jag ju åtminstone få en uppkoppling som duger till att skriva detta lilla inlägg. Bilder då?? Nä nä! Vet inte riktigt vad jag ska göra för att det hela ska bli bättre. Ringde Telias support idag. Då f...

Ovido - Quiz & Flashcards