Alla inlägg den 13 maj 2010

Av Sarah Elise - 13 maj 2010 14:20

Känns bra faktiskt att vara lite efterlängtad efter att vi varit borta några månader. Redan dagen efter att vi kommit tillbaka till skogen kom Alex, J, Malte och Silje och checkade in i gästrummet.


De höll som bäst på att packa ur bilen när en stor huggorm ringlade över en sten alldeles intill.


    

Två dagar senare checkade Vickan in i vardagsrummet, med sig hade hon Skaja och Zihna som tog den halvfärdiga friggeboden i besittning.


De hade knappt lastat ur bilen när två snokar tittade upp ur ljungen och glodde storögt på Vickan som hade tänkt passera just där. Hon ändrade sig snabbt.


   


Alla stannade cirka en vecka och det var riktigt mysigt att få vara tillsammans - det är ju inte alltför ofta det händer. Alex ägnade sig mest åt att bli lite solbrun, Malte kröp mest omkring på den sorkhåliga gräsmattan, för det mesta med kursen inställd på hundarna. Vickan höll sig mest i skuggan, hon börjar visst bli riktig norrlänning och tål inte längre solen så bra.


Vi hade fina dagar med sol, tyvärr var vindarna ganska svala för att inte säga kalla så kvällarna tillbringades inomhus.

         


Så nu kan vi säga att vi har landat och acklimatiserat oss. Alla tranor är tillbaka och till hösten samlar de ihop sig och drar söderöver. Det gör vi också.

    

Titta noga, så ser du den, mitt i bilden.


Ja visst ja, bara några timmar efter att Vickan åkt hem igen, hittade pappa två snokar till - och det var inte de samma som flirtade med Vickan några dagar tidigare!


Så mycket orm och snok på så kort tid - kan det bero på den rikliga tillgången på sork?




Av Sarah Elise - 13 maj 2010 14:12

Onsdag morgon tog vi vårt pick och pack och satte oss på bussen mot skogen.

Kära grannar hade vänligheten att såväl hämta oss vid bussen och dessutom bjuda på lunch som att hjälpa till att få igång vattnet samt skjutsa oss till Ica för inhandlande av det nödvändiga tills vi fått ordning på vår egen bil.

Tack kära grannar!

Sorkarna hade festat ordentligt under snötäcket i vinter:

  

Resten av dagen ägnades åt att få upp värmen i stugorna till behaglig temperatur. Med vår alldeles förfärligt fula braskamin var det gjort på bara några timmar. Den är precis lika bra som den är ful och passar inte på bild.




Ovido - Quiz & Flashcards