Alla inlägg den 30 augusti 2010

Av Sarah Elise - 30 augusti 2010 17:41

Till er som eventuellt saknat uppdateringar i min blogg: Jag ber så mycket om ursäkt. Arbetslägret invid Österåsens Vilohem har haft öppet hus igen och jag var så klart dum nog att göra ett besök. Där stod vakten i dörröppningen och släppte inte ut mig - knappt för mat faktiskt - förrän klinkergolvet i köket var klart

  

och det nya köket inmonterat. Det hela gick på sådär dryga veckan. Inte ett ögonblick gavs till bloggande vill jag påpeka.

Snyggt blev det i vart fall:

  


Ett normalt arbetspass sträckte sig mellan 07.00 och 23.30 Min enda riktiga vän i lägret var en fluga som höll mig sällskap mest hela tiden. Ja, nu höll jag ju på att glömma alla bananflugorna som glatt virvlade upp ur brödpåsen på morgonen.


Sista passet höll på till 00.30 till och med och 07.45 påföljande morgon blev jag utsläppt och fri! Naturligtvis satte jag kurs söderut mot min egen skog. Efter en bilresa på dryga tre timmar var jag äntligen hemma för att mötas av en glad make som höll på att fixa med några små träbitar som skulle sitta runt fönstren på snickeboa. Själv dök jag ner i sängen ganska omgående för i vår skog var det lyskväll (som varje år sista lördagen i augusti). Den består i att vi boende vid sjön tänder marschaller på bryggorna och så sitter vi i sluttningen mot sjön och grillar t ex korv och dricker det vi har lust med.


Områdets hövding kom på besök.

  

Idag måndag har jag plockat lite kantareller och KarlJohan i det omgående närområdet - man gör inga större lovar i björnskogarna här.  


Kantarellerna skall avätas imorron då det planerats pasta med gräddig kantarellsås.

  

KarlJohan får ligga på tork för att senare följa med oss söderut till vinteridet.

  


Ja det var väl allt som hänt sedan sist, förutom att min blogg fyllt 1 år under tiden i arbetslägret och idag fyller Adam 3 år. Grattis Adam!



Ovido - Quiz & Flashcards